Broccoli-kipschotel
Ingrediënten voor 4 personen:
400 gram kipfilet
600 gram broccoli
40 gram boter
1 blikje kip ragout
125 milliliter crème fraîche
2 theelepels kerriepoeder
1 teentje knoflook
Geraspte kaas
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, mengkom, vergiet

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kip in stukjes, kruid ze met zout en peper. Bak ze in de boter goudbruin. Pers de knoflook erboven uit en schep de kip in een ovenschaal. Verdeel intussen de broccoli in roosjes en kook ze 10 minuten in kokend water met wat zout. Schep de goed uitgelekte broccoli in de ovenschaal op de gebakken kip. Doe de ragout, crème fraîche en de kerriepoeder in een kom. Roer het goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de broccoli. Strooi wat geraspte kaas over het gerecht en zet de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven. Bak dit in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin. Serveer met gekookte rijst of aardappels.