Kapucijnerschotel met knoflook en spek
IngrediŽnten voor 2-3 personen:
400 gram aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
200 gram gerookte spekblokjes
1 groot blik kapucijners
Peterselie
Boter
Zout en peper
Materialen:
Vergiet, hapjespan met deksel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke blokjes. Kook de blokjes aardappel met water en een beetje zout in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snipper de ui en de knoflook. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze met koud water af. Verwarm de boter in een hapjespan en fruit de ui circa 3 minuten. Voeg de knoflook en spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de aardappelblokjes en de kapucijners toe en schep alles om. Laat met deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met peterselie.