Zuurkool met banaan
IngrediŽnten voor 4 personen:
400 gram rundergehakt
500 gram kruiden zuurkool
1 bakje champignons
1 rode paprika
2 bananen
1 zakje aardappelpuree voor ovenschotel
3 eetlepels tomatenketchup
1 ui
Geraspte kaas
Boter
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Verhit de boter en fruit de gesneden ui. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Snijd de champignons in plakjes en de paprika in kleine stukjes. Voeg de champignons en de paprika toe. Schep alles goed door elkaar. Roer de zuurkool, de tomatenketchup en naar eigen smaak zout en peper erdoor. Laat alles 10 minuten gaar pruttelen. Doe het mengsel in een ingevette ovenschaal. Snijd de bananen in plakjes. Leg de plakjes banaan op het mengsel. Dek het af met aardappelpuree (volgens gebruiksaanwijzing van het pak bereiden) en bestrooi met geraspte kaas. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.