Cannelloni met gehakt en ham
IngrediŽnten tomatensaus voor 4 personen:
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
3 eetlepels tomatenpuree
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels suiker
1Ĺ deciliter kippenbouillon
Boter
Een scheutje balsamicoazijn
Italiaanse kruiden naar smaak

IngrediŽnten gehaktmengsel voor 4 personen:
12 cannellonirolletjes
400 gram rundergehakt
100 gram schouderham
125 gram champignons
1 eetlepel bloem
1 deciliter rode wijn
Geraspte kaas
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, champignonborstel, schone theedoek

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Suddertijd: 60 minuten
Oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze tomatensaus:
Verhit de boter in een pan en bak hierin de fijngesneden ui en uitgeperste knoflook op middelhoog vuur tot ze zacht worden, maar niet bruin. Voeg de rest van de ingrediŽnten toe. Breng de saus aan de kook en laat hem 40 minuten zachtjes sudderen. Af en toe roeren.

Bereidingswijze gehaktmengsel:
De rolletjes cannelloni in ruim water aan de kook brengen volgens de gebruiksaanwijzing van het pak. De cannelloni afgieten, uit laten lekken en op theedoek neerleggen. De ham fijn snijden, de champignons schoonmaken en in plakjes snijden. In een pan boter verhitten. Het gehakt rul braden en champignons toevoegen en al omscheppend circa drie minuten bakken. De ham toevoegen en circa 1 minuut mee fruiten. Op smaak brengen met zout, peper en balsamicoazijn. Al roerend de wijn toevoegen en circa 10 minuten laten sudderen. Is de saus te dun dan een beetje bloem toevoegen. De rolletjes cannelloni vullen met vleessaus en in een ingevette ovenschaal leggen. De tomatensaus over de rolletjes schenken en bestrooien met kaas. Stukjes boter hierop verdelen. De ovenschaal in het midden van een voorverwarmde oven van 200 graden in 25 minuten gaar en goudbruin bakken.

Tip:
Is lekker met een frisse salade.