Spruitjesschotel met rookworst
IngrediŽnten voor ongeveer 4 personen:
750 gram spruitjes
2 sjalotjes
1 rode peper
1 rode paprika
1 magere rookworst
2 zure appels
100 gram ongezouten cashewnoten
25 milliliter gembersiroop
Gemberwortel circa 2 centimeter
Boter
Zout en peper
Materiaal:
Wokpan, rasp

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Maak de spruitjes schoon en kook ze in 8 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over. Snipper de sjalotjes, rasp de gemberwortel, snijd de paprika in reepjes, de rookworst en de appel in blokjes en hak de peper zonder zaadjes. Verhit de boter in een wokpan en bak hierin de sjalotjes, gemberwortel en rode peper enkel minuten op een hoge stand. Voeg de spruitjes en de paprikareepjes toe en bak deze 5-7 minuten mee. Doe de rookworst en de appel erbij en schep alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes garen. Schep de cashewnoten erdoor en breng de schotel op smaak met gembersiroop, zout en peper.

Tip:
Serveren met rijst of krieltjes.