Kiprijstschotel met chorizo
IngrediŽnten voor 4 personen:
350 gram kipfilet
125 gram chorizo (vleeswaar)
1 ui
3 teentjes knoflook
150 gram snelkookrijst
1 eetlepel paprikapoeder pikant
2 theelepels chilipoeder
1 blik tomatenblokjes
3 paprika's (groen, geel, rood)
Citroensap
2 blokjes kippenbouillon
Een beetje warm water
Boter
Zout en peper
Materiaal:
Pan met een deksel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in plakjes (in vieren). Pel en snipper de ui en de knoflook. Was de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in grove stukken. Verhit de boter in een pan, roerbak de kip tot de kip lichtbruin is. Voeg de knoflook, ui, paprika, chorizo en rijst toe en roer tot alle rijstkorrels glanzen. Roer chili- en paprikapoeder erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomatenblokjes met sap toe en verkruimel de bouillonblokjes erboven. Schenk zoveel heet water bij de rijst, dat deze circa 1 centimeter onderstaat. Breng dit aan de kook en laat het gerecht afgedekt op heel laag vuur circa 10 minuten koken tot het vocht is opgenomen. Breng de schotel op smaak met citroensap.

Tip:
Is lekker met een frisse salade.