Zuurkoolrolletjes met aardappelpuree
IngrediŽnten voor 2 personen:
1 ui
2 teentjes knoflook
500 gram kruimige aardappelen
250 gram zuurkool
150 gram cervelaat (vleeswaar)
Een scheutje melk
Een beetje geraspte kaas
Boter
Nootmuskaat
Zout en peper
Materiaal:
Cocktailprikkers, twee ovenschalen, snijplank, stamper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 225 graden. Kook de zuurkool een paar minuten. Vet de ovenschalen in met boter. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook uit. Verspreid de plakjes cervelaat over een snijplank. Verdeel over elk plakje wat uitgelekte zuurkool en rol de plakjes op. Steek de rolletjes vast met een prikker. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bak ze in de oven in 15 minuten gaar. Verhit de boter in de pan en bak hierin de uienringen en knoflook tot ze kleuren, bestrooi ze met zout en peper naar smaak. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een beetje olijfolie en een scheutje melk. Roer alles tot een smeuÔge puree en voeg nootmuskaat, zout en peper naar smaak toe. Schep de puree in een ovenschaal. Strooi een beetje geraspte kaas erover en zet de schaal een paar minuten onder de gril totdat de kaas gesmolten en bruin is geworden. Schep de zuurkoolrolletjes zonder prikkertjes met aardappelpuree en de gebakken uienringen in vier diepe borden.

Tip:
Leg de prikkers even in koud water, zodat de prikkers in de oven niet verbranden.