Braziliaanse rijst
IngrediŽnten voor 2-3 personen:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 appel Granny Smith
2 plakken schouderham (in totaal 125 gram)
250 gram gehakt
1 runderbouillonblokje
2 bananen
1 zakje mozzarella light
Gekookte rijst
Olijfolie
Een handje donkere rozijnen
Materiaal:
Ovenschaal, wokpan, koekenpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Griltijd: een aantal minuten

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook fijn. Snijd de ham en de appel in kleine blokjes. Verhit de olie in een wokpan en fruit de ui en de knoflooksnippers. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Voeg hierna de stukjes appel, hamblokjes, rozijnen en een verkruimeld bouillonblokje toevoegen en alles even bakken. Daarna de gekookte rijst er doorheen mengen en alles in een ovenschaal doen. De bananen in vier stukken snijden en in de koekenpan bakken. De gebakken banaan op het rijstmengsel leggen. De mozzarella in dunne plakken snijden en boven op de banaan leggen. De ovenschaal onder de gril zetten totdat de mozzarella gesmolten is.