Ovenratatouille met gehakt
IngrediŽnten 4 personen:
1 ui
2 teentjes knoflook
300 gram tomaten
1 aubergine
3 paprika's (geel, groen, rood)
2 courgettes
3-4 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
1 eetlepel tomatenpuree
4 eieren
125 milliliter slagroom
1 theelepel bloem
1 zakje geraspte kaas
Tijm naar eigen smaak
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, twee wokpannen, knoflookpers

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 40 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en druk hem door een pers. Was de groenten en snijd ze in stukken. Verhit 2-3 eetlepels olie in een wokpan. Bak hierin de aubergine krachtig aan. Voeg de paprika en de courgette toe. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Bak de groenten al roerend 5-7 minuten. Verhit in de andere pan 1 eetlepel olie. Rul het gehakt. Bak de ui en de knoflook kort mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de tomatenpuree en de tomaten erdoor en laat het op gematigd vuur ongeveer 5 minuten smoren. Meng de groenten erdoorheen en doe het mengsel in een ovenschaal. Kluts de eieren, slagroom en de bloem. Breng op smaak met zout en peper en giet het over de schotel. Strooi de kaas eroverheen. Bak de schotel in ongeveer 40 minuten.