Gehaktschotel met aardappel-pestodakje
IngrediŽnten voor 4 personen:
Ongeveer 8 gedroogde tomaten op olie
75-100 gram ontbijtspek in blokjes
250 gram rundergehakt
Ĺ courgette
1 rode en 1 gele paprika in kleine stukjes
ľ liter tomatensaus
1/8 liter slagroom
400 gram voorgekookte aardappelplakjes
3 eetlepels groene pesto
Tijm naar eigen smaak
Geraspte oude kaas
Boter
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes zachtjes uit. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Bak daarna de courgette en de paprika mee. Voeg de tomaat, tomatensaus en tijm toe en laat het mengsel circa 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en roer er 2 eetlepels slagroom door. Schep het mengsel in een ovenschaal. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bestrooi het gehaktmengsel met 50 gram kaas en dek het geheel dakpansgewijs af met aardappelplakjes. Klop de pesto en de rest van de slagroom doorelkaar en lepel dit mengsel over de aardappel. Strooi de rest van de kaas erover. Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en door en door heet.

Tip:
Is lekker met een gemengde salade.