Gegrilde biefstuk met paprikasaus en couscous
IngrediŽnten voor 2 personen:
2 biefstukjes ŗ 125 gram
2 gele paprika's in stukken
Ĺ pak Couscous Maroc van Lassie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook geperst
125 milliliter rundvleesbouillon (1/2 tablet)
Boter
Peterselie ter garnering
Zout en peper
Materiaal:
Staafmixer, soep- of sauspan, grilpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Bestrijk de biefstuk aan beide kanten met zout en peper. Maak de bouillon klaar. Verhit boter in een soep- of sauspan en fruit de ui zacht en glazig. Voeg de stukken paprika en knoflook toe en bak even mee. Giet de vleesbouillon in de pan en kook de paprika's in circa 10 minuten zacht. Kook en bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Pureer ui en paprika met staafmixer tot gladde saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Verhit de boter in een pan of grilpan en bak de biefstuk circa 3 minuten per kant. Verdeel de couscous over de borden. Leg de biefstuk er bovenop en schep de saus op de biefstuk. Garneer met peterselie.

Tip:
De couscous kun je vervangen door gekookte aardappels of krieltjes en aanvullen met groente.