Florentijnse kipfilet
IngrediŽnten voor 4 personen:
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie plus een scheutje
4 kipfilets ŗ 125 gram
500 gram tomatenblokjes uit blik
750 gram bladspinazie
2 tomaten
Ĺ bosje peterselie
1 theelepel suiker
2 eetlepels bloem
100 gram geraspte kaas
Nootmuskaat
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Was de spinazie en laat hem uitlekken. Snipper de uien en de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een pan. Fruit daarin de helft van de uien en 1 teentje knoflook. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng hem op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Dep de kipfilets droog en bak ze in een grote pan met 2 eetlepels hete olie in 2 minuten per kant aan. Breng op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan. Verhit 1 eetlepel olie in het braadvet. Voeg de knoflook en de rest van de uien toe en fruit ze glazig. Voeg de bloem toe en bak hem kort mee. Roer de tomatenblokjes erdoorheen. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Was en hak de peterselie en roer hem door de tomatensaus. Breng het geheel op smaak met zout, peper en een snufje suiker. Verdeel de spinazie over een ingevette ovenschaal. Leg de kipfilets erop en verdeel de plakjes tomaat erover. Schenk de saus erover en bestrooi alles met de kaas. Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven van 200 graden.