Spinazieschotel met ei en gehakt
IngrediŽnten voor 4 personen:
400 gram rundergehakt
1 pakje diepvries spinazie (geen Š la crŤme)
6 gekookte eieren
1 pakje aardappelpuree of zelfgemaakte puree
1 zakje geraspte kaas
200 gram champignons
2 teentjes knoflook
2 bosuitjes
Sambal naar eigen smaak
Ketjap naar eigen smaak
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, eisnijder, champignonsnijder

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Kook de eieren hard. Ontdooi de spinazie. Was en snijd de champignons in plakjes en de bosui in ringetjes. Rul het gehakt. Voeg de bosui, de champignons, de uitgeperste knoflook, de ketjap, de sambal, zout en peper toe. Bak alles even een paar minuten. In de tussen tijd maak je de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. In de ovenschaal doe je eerst het gehakt, daarna de spinazie, daarna de gekookte eieren in plakjes en als laatste de aardappelpuree met daarboven de geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven op 220 graden.