Mexicaans varkenshaasje in sinsaasappel-koriandersaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
500 gram varkenshaas
1 potje Mexicaanse kruiden
3 bosuitjes
Ĺ rode Spaanse peper
3 sinaasappels
15 gram verse koriander of peterselie
75 gram boter
2 deciliter rundvleesbouillon
Materiaal:
Aardappelborsteltje, sinaasappelrasp, citruspers, cocktailprikker, aluminiumfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Vouw de puntjes van de varkenshaasjes terug en steek deze vast met een cocktailprikker. Wrijf ze in met Mexicaanse kruiden. Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn. Boen de sinaasappels schoon met een borsteltje en rasp de oranje schil eraf. Pers de sinaasappel uit. Verhit de boter in een braadpan. Bak de varkenshaasjes in ongeveer 5 minuten op matig vuur bruin. Leg het vlees op een bord. Roer het sinaasappelsap met bouillon door het bakvet. Voeg de bosuitjes, de peper en de helft van de koriande of peterselie toe. Breng dit aan de kook en leg de varkenshaasjes erin. Stoof de varkenshaasjes met het deksel schuin op de pan in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar. Leg de varkenshaasjes in een schaal en bedek ze met aluminiumfolie. Kook het stoofvocht in ongeveer een aantal minuten in tot een licht gebonden jus. Eventueel kun je hier allesbinder voor gebruiken. Roer de rest van de koriander erdoor. Snijd het vlees in plakken, verwijder de cocktailprikkers en serveer het vlees op de borden.

Tip:
Serveer het vlees op het bord met twee schijfjes sinaasappel.