Hertenbiefstuk met bospaddestoelensaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
4 hertenbiefstukken
1 pot wildfond 380 milliliter
ĺ deciliter slagroom
1 bakje bospaddestoelen
2 sjalotjes
1 scheutje Cognac
Boter
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Oventijd: 8 minuten

Bereidingswijze:
Kruid de biefstukken met zout en peper, braad ze in wat boter snel bruin en laat ze verder rauw van binnen. Voor de saus fruit je het sjalotje aan in wat boter en voeg de bospaddestoelen toe, bak ze even mee en flambeer alles met Cognac (kijk uit met flamberen). Voeg het wildfond en de room toe en breng alles aan de kook. Breng de saus verder op smaak met zout en peper. Is de saus te dun dan met wat allesbinder de saus dikker maken. Gaar de biefstukken in de oven op 160 graden in 8 minuten. Verdeel de biefstukken over de borden en giet de saus er omheen.