Vlees met tagliatelle in kruidensaus
IngrediŽnten voor 6 personen:
450 gram biefstuk ŗ la minute
450 gram verse tagliatelle met kruiden
Minimaal 250 gram cherry tomaten
Ĺ komkommer

IngrediŽnten voor de marinade:
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel sherry
1 theelepel gemberwortel
1 teentje knoflook geperst

IngrediŽnten voor de kruidendressing:
1Ĺ deciliter magere yoghurt
1 teentje knoflook geperst
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel tijm
Zout en peper
Materiaal:
Theelepel, ondiepe schaal, plasticfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Marineertijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Meng voor de marinade alle ingrediŽnten in een ondiepe schaal en wentel het vlees door de marinade. Dek de schaal af met plasticfolie en laat hem een halfuur staan, zodat de smaak in het vlees trekt. Meng de ingrediŽnten voor de dressing. Kook de pasta in een grote pan met kokend water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Laat de pasta goed uitlekken, spoel hem af onder koud water en laat hem weer uitlekken. Halveer de tomaten. Halveer de komkommer in de lengte, schep de zaadjes er it met een theelepel en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Doe de pasta, kerstomaten, komkommer en dressing in een schaal en meng alles goed doorelkaar. Serveer de pastasalade met plakjes vlees op het bord.