Lasagne
IngrediŽnten voor 4 personen:
2 uien
2 tenen knoflook
500 champignons
250 gram rundergehakt
2 paprikaís
1 blik tomatenblokjes
1 blik tomatenpuree
2 druppels Tabasco
1 zakje geraspte kaas
Een scheutje Worcestersaus
Een klein beetje Balsamicoazijn
Diverse kruiden (bijv. Italiaanse kruiden, bieslook, peterselie, oregano....)
Olijfolie
Lasagnevellen
Pijnboompitten
Paprikapoeder
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, koekenpan, champignonborstel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Snipper de gepelde uien en pers de schoongemaakte knoflook uit. Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Maak de paprikaís schoon: verwijder de kapjes, de zaadlijsten en zaadjes. Snijd de paprikaís eerst in dunne repen en vervolgens in kleine stukjes. Smeer de ovenschaal met boter in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak het gehakt rul en bruin en de gesnipperde uien zacht en glazig. Roer de knoflook en paprikastukjes erdoorheen en bak alles nog eens 2 minuten. Schep de gebakken ui, gehakt en paprika in een kom. Bak in de koekenpan de champignons in enkele minuten knapperig en licht bruin. Meng ui, paprika, gehakt en champignons doorelkaar. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, de kruiden, zout en peper toe. Bedek de bodem van de schaal met de saus. Leg lasagnevellen op de saus, die worden toegedekt met de rest van de saus. Dit herhalen totdat de saus op is. De bovenste laag bestaat uit saus bestrooid met geraspte kaas, pijnboompitten en paprikapoeder. Plaats de schaal in de warme oven. Dien op zodra het gerecht warm is en de kaas gesmolten.

Tip:
Serveren met een frisse salade.