Spaghetti Bolognese light
Ingrediėnten voor 4 personen:
200 gram rundergehakt
200 gram volkorenspaghetti
½ struik bleekselderij fijngesneden
½ winterpeen in plakjes
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
2 eetlepels balsamicoazijn
½ zakje verse rozemarijn
1 zak rucolasla
100 gram geraspte 30 plus kaas
Olijfolie
Zout en peper
Materialen:
Koekenpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Bak het gehakt rul en bruin. Gooi het uitgebakken vet weg. Kook de bleekselderij en de winterpeen drie minuten. Daarna bak je in de olie de bleekselderij en de winterpeen in 3-4 minuten. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Roer de tomatenpuree door de groenten en bak die 1-2 minuten mee. Schep de tomatenblokjes met sap en het gehakt erbij en breng het geheel aan de kook. Voeg 1 theelepel balsamicoazijn, de rozemarijn, zout en peper naar smaak toe en laat 15 minuten op laag vuur doorkoken. Schep de rucolasla om met de rest van de balsamicoazijn en breng op smaak met zout en peper. Serveer de spaghetti met de saus en de rucolasla. Bestrooi de pasta met kaas.