Roergebakken garnalen met mango
IngrediŽnten voor 2 personen:
250 gram gepelde Tijgergarnalen
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels droge sherry
2 eetlepels koriander
1 kleine mango
1 teentje knoflook
1Ĺ verse gemberwortel
Ĺ eiwit
Knoflookolie
Handje bieslook
Zout en peper
Materialen:
Keukenpapier, kom, dunschiller, rasp, knoflookpers, wokpan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
De garnalen droogdeppen met keukenpapier. In een kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. De garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met de dunschiller de mango schillen. Het vruchtvlees in plakken van pit snijden en de plakken in stukken van 3-4 cm snijden. De gember raspen en de knoflook uitpersen. De bieslook wassen en in stukken van 2 centimeter snijden. In de wok knoflookolie verhitten. De garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. De garnalen uit de wok scheppen. In de wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en de gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. De garnalen met de sherry en de mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. De bieslook en de koriander erover strooien.

Tip:
Lekker met rijst of mihoen.