Roodbaarsfilet met groene asperges
IngrediŽnten voor 2 personen:
250 gram roodbaarsfilet
350 gram groene asperges
1 rode paprika
1 deciliter visfond
1Ĺ deciliter Westmalle Trappist Tripel
Roomboter
Bieslook
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, aluminiumfolie

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
De oven voorverwarmen op 200 graden. Roodbaarsfilet in gelijkmatige plakjes snijden en van zout en peper voorzien. De onderkant van de groene asperges afsnijden en in schuine stukjes snijden. De zaadlijst uit de paprika verwijderen en in blokjes snijden. Vier stukken aluminiumfolie van 25 cm lengte afscheuren. De stukken besmeren met roomboter en hierop de plakjes roodbaarsfilet, groene asperges en rode paprika leggen. Het geheel bevochtigen met visfond en het bier. Op smaak brengen met zout en peper. De pakketjes dicht vouwen en in een vuurvaste ovenschaal leggen. De ovenstand op 180 graden zetten en de schaal met pakketjes gedurende 30 minuten in het midden van de oven plaatsen. De pakketjes open vouwen en garneren met bieslook.

Tip:
Voor het serveren een gaatje in het aluminiumfolie prikken, zodat het vocht in de ovenschaal achterblijft.