Vis met knoflookpuree en gegrilde tomaten
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram kruimige aardappels
15 gram amandelen
15 gram Parmezaanse kaas
2 stukken witvis
4 Tasty Tom tomaten
6 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
4 eetlepels bloem
1 eetlepel tijm
Een scheutje melk
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, spatel, stamper

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Griltijd: 10 minuten

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen in water met zout in 15-20 minuten gaar. Halveer de tomaten, zet ze met de snijkant naar boven in een lage ovenschaal. Hak de amandelen fijn en meng ze met de kaas en peper naar smaak. Verdeel het mengsel over de tomaten. Druppel olijfolie over de tomaten. Schuif de ovenschaal onder een hete gril. Laat de tomaten in 6-10 minuten goudbruin kleuren. Wrijf de vis in met zout en peper. Meng de bloem met de tijm en peper en wentel de visfilets erdoor. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis in 8-10 minuten mooi bruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel om. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit de knoflook zachtjes zonder te kleuren. Giet de aardappels af en stamt ze fijn. Roer de knoflookolie en een scheutje melk erdoor dat een smeuÔge puree ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Schep de knoflookpuree als een bedje op warme borden en leg de vis erop. Zet de gegrilde tomaten ernaast.

Tip:
Lekker met roergebakken witlof met balsamicoazijn, zout en peper.