Zalm met kruidenkorst
IngrediŽnten voor 2 personen:
2 stukken zalm
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel olijfolie
1 sjalotje
1 teentje knoflook
2 theelepels basilicum
1 theelepel oregano
3 eetlepels paneermeel
35 gram geraspte kaas
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de tomatenpuree met de olijfolie, het fijngesneden sjalotje en de fijngeperste knoflook. Kruid dit mengsel met de basilicum, oregano, zout en peper. Voeg 1 eetlepel paneermeel toe om te binden. Leg de zalm in een ingevette ovenschaal en bestrijk de bovenkanten met het kruidenmengsel. Strooi er de geraspte kaas en de rest van het paneermeel over. Zet de schaal in de oven en bak de vis in ongeveer 20 minuten gaar. Zet de schaal dan nog even onder de gril tot er een mooi goudbruin korstje op de vis komt.