Gegratineerde vis met groene kruiden en kappertjes
IngrediŽnten voor 2 personen:
100 milliliter melk
ľ blokje visbouillon
200 gram wit vis
15 gram boter
15 gram bloem
50 milliliter slagroom
1 eetlepel peterselie
1 eetlepel bieslook
1 eetlepel kappertjes
2 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels paneermeel
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Griltijd: 12 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de melk met het bouillonblokje en pocheer de visfilets er circa 8 minuten in, houd de melk tegen de kook aan. Schep de filets voorzichtig uit de melk en leg ze in een ovenschaaltje. Verwarm de boter in een steelpan. Giet de warme pocheermelk erbij. Roer met een garde de bloem erdoor. Klop alles tot een gladde saus. Klop daarna de slagroom door de saus en laat nog een paar minuten pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer de gehakte kruiden en kappertjes erdoor en giet de saus over de vis. Verwarm de ovengrill voor. Schep paneermeel en kaas door elkaar en strooi dit mengsel over het gerecht. Zet het gerecht onder de grill en gratineer tot er een mooi bruin korstje op zit.