Kabeljauw met tomaat, ui en laurierblad
IngrediŽnten voor 2 personen:
3 trostomaten
3 eetlepels knoflookolie
1 ui
3 teentjes knoflook
300 gram kabeljauwfilet
1 laurierblad
3 eetlepels peterselie
25 milliliter witte wijn
Verse peterselie ter garnering
Zout en peper
Materialen:
Aluminiumfolie, ovenschaal, pan, braadpan met deksel, knoflookpers, bord

Tijd:
Voorbereidingstijd:10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de tomaten kruislings in. Dompel ze in een pan kokend water en spoel ze af onder de koude kraan. Verwijder de velletjes van de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd 3 eetlepels peterselie. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui, de knoflook en de peterselie. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper. Leg de vis in de pan. Voeg het laurierblad toe. Schenk de wijn erbij en laat 3 minuten koken, zodat de alcohol verdampt is. Voeg de tomaten toe en stoof de vis op laag vuur met het deksel schuin op de pan in 12 minuten net gaar. Neem de vis uit de pan en houd hem warm op een bord onder aluminiumfolie. Laat het vocht in de pan op hoog vuur inkoken. Serveer de vis met de saus en garneer met peterselie.

Tip:
Lekker met rijst en een frisse salade