Kabeljauwvinken met gekarameliseerde asperges
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 kilo witte asperges
600 gram kabeljauw
2 ons katenspek
4 eetlepels olijfolie
2-3 eetlepels donkere basterdsuiker
Materialen:
Ovenschaal, aspergepan, aspergeschiller, cocktailprikker

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water met zout en een theelepel suiker. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 3 centimeter. Verdeel de kabeljauw in kleine porties. Wikkel de kabeljauw in 1-2 plakjes katenspek. Gebruik indien nodig een cocktailprikker om het katenspek bij elkaar te houden. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de kabeljauwvinken mooi bruin, krokant en van binnen gaar (15-20 minuten). Verhit in een hapjespan de resterende 2 eetlepels olijfolie en bak de asperges in 5 minuten mooi bruin. Bestrooi de asperges met de basterdsuiker en laat de suiker om laag vuur smelten. Schep de asperges af en toe om. Leg de kabeljauwvinken met de gekarameliseerde asperges op vier borden.

Tip:
De vis garneren met een partje citroen en serveren met gebakken aardappelen.