Asperges met tomaten, eieren en gerookte zalm
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram witte asperges
100 gram gerookte zalm
4 eieren
1 bakje cherrytomaatjes
Verse peterselie
Suiker
Zout en peper
Materialen:
Aspergepan, aspergeschiller, eisnijder, mengkom, schaar

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water met zout en een theelepel suiker. Was en halveer de tomaten. Was en knip de peterselie fijn. Snijd de zalm in reepjes. Kook de eieren hard, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Snijd de eieren in grove stukken. Meng de eieren, peterselie en de tomaten in een kom. Verdeel de asperges over 4 borden. Leg de reepjes zalm op de asperges. Schep het mengsel van eieren, tomaten en peterselie over de zalm.

Tip:
Lekker met gekruide krieltjes.