Kabeljauw met asperges en rucolasalsa
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram groene asperges
300 gram kabeljauwfilet
50 milliliter witte wijn
40 gram rucolasla
2-3 eetlepels zwarte olijven
1 eetlepel olijfolie
1 zak gekruide krieltjes
Boter
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal, staafmixer, aspergepan, vergiet

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Kook de asperges 10 minuten in ruim water met zout. Laat ze in een vergiet uitlekken. Leg de asperges naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Snijd de kabeljauwfilet in plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op de asperges. Bestrooi de vis met zout en peper. Schenk de wijn in de schaal. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat de vis in circa 20 minuten gaar worden. Bak de krieltjes in een koekenpan gaar en bruin. Roer intussen de fijngehakte rucolasla, de grofgehakte olijven en de olijfolie door elkaar. Schep een deel van de rucolasalsa op de vis. Serveer de gekruide krieltjes erbij.