Asperges met ham en garnalen
IngrediŽnten voor 2 personen:
500 gram asperges
150 gram gegrilde achterham
100 gram gepelde garnalen (Hollandse)
1-2 eetlepels fijngehakte dille
1 zakje saus voor asperges of witte saus
200 gram krieltjes
Suiker
Zout
Materialen:
Aspergepan, aspergeschiller

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water met zout en een theelepel suiker. Kook in een andere pan de krieltjes met zout in 10 minuten gaar. Halveer de plakken ham en rol ze op. Giet de asperges af en vang 250 milliliter van het kookvocht op en houd de asperges warm. Breng de inhoud van het zakje saus met het aspergevocht al roerend aan de kook. Als de saus niet dik genoeg is eventueel allesbinder toevoegen. Voeg de fijngehakte dille en de garnalen door de saus. Roer alles goed door elkaar. Verdeel de afgegoten asperges, de ham en de krieltjes over twee borden. Lepel een beetje van de saus erover.