Pasta met mediterrane kabeljauw
IngrediŽnten voor 2 personen:
100 gram pasta
2 trostomaten
8 zongedroogde tomaatjes op olie
80 gram zwarte olijven zonder pit
1 deciliter witte wijn
Boter
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, schaar

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden. Was de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Knip de zongedroogde tomaatjes in stukjes en snijd de olijven in ringen. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en verdeel de verse en de gedroogde tomaten, de olijven en de kruiden naar eigen smaak over de vis. Schenk de witte wijn er overheen. Strooi er zout en peper en de geraspte kaas over. Plaats de schaal op een rooster in het midden van de oven en bak het gerecht in 25 minuten goudbruin en gaar. Kook intussen de pasta volgens de algemene bereidingswijze op het pak gaar. Serveer de vis op de pasta.