Scholfilet met augurk
IngrediŽnten voor 2 personen:
6 zoetzure augurken
3 eetlepels olijfolie
Ĺ potje peterselie
Ĺ ui
2 teentjes knoflook
2 scholfilets (totaal 250 gram)
Viskruiden
Verse wortelen
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, staafmixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 20 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de vis droog en bestrooi de vis naar eigen smaak met viskruiden. Leg de vis in de ovenschaal en bak ze in ongeveer 20 minuten gaar. Maak met de staafmixer de ui en de augurken zeer fijn. Pers de knoflook uit. Boen de wortelen schoon en kook de wortelen. Roer de fijngemaakte augurken, ui, knoflook, de peterselie en olijfolie doorelkaar. Voeg zout en peper naar eigen smaak toe. Serveer de gare vis op de worteltjes en leg het augurkenmengsel op de vis.

Tip:
Is lekker met gebakken aardappelen en gekookte doperwten.