Tagliatelle met zalm in roomsaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 stronk broccoli
400 gram champignons
3 ŗ 4 zalmmoten
2 zakjes mix voor roomsaus
2 teentjes knoflook
1 scheutje port
Oregano, basilicum en dille
Tagliatelle
Een klein beetje sambal
Boter
Olijfolie
Zout en peper
Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Zalmmoten in blokjes snijden. (zeker niet te klein, want de zalm valt nog uit elkaar in de saus) Broccoli in kleine roosjes snijden (niet teveel steel laten zitten) en beetgaar koken. (gaart nog verder in de saus) Champignons in plakjes snijden. In wat boter licht aanbakken. Basilicum, oregano, dille, zout en peper, knoflook en sambal naar smaak toevoegen. Flinke scheut port toevoegen en champignons in de port gaar laten worden. (tot port volledig ingekookt is) Mix voor roomsaus volgens de aanwijzingen op het pak bereiden. Broccoli, champignons en rauwe zalm toevoegen. Saus op laag vuur laten pruttelen tot de zalm gaar is. (vergeet niet af en toe te roeren in verband met aanbranden van de saus) Tagliatelle bereiden volgens de aanwijzingen op het pak. Na afgieten een scheut olijfolie erdoor mengen.

Tip:
Serveren met een frisse salade.