Pittige kabeljauwschotel
IngrediŽnten voor 4 personen:
3 eetlepels olijfolie
2 uien in ringen
2 teentjes knoflook uitgeperst
1 rode paprika in kleine stukjes
1 gele paprika in kleine stukjes
1 groen paprika in kleine stukjes
1 courgette in plakjes
400 gram kabeljauwfilet
1 deciliter droge witte wijn
100 gram chorizo (vleeswaar) in dunne reepjes
Een klein beetje geraspte kaas
Paprikapoeder
Zout en peper
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verhit 2 eetlepels olie en fruit de ui met de paprika al omscheppend in 3 minuten goudgeel en glazig. Bak de courgette 3 minuten mee, schenk de wijn erbij en breng alles op smaak met zout en peper. Doe het mengsel in een ovenschaal. Snijd de vis in 4 stukken en wrijf ze in met de rest van de olie, paprikapoeder, zout en peper naar eigen smaak. Leg de vis op de groenten. Verdeel de chorizo over de vis en bestrooi een beetje kaas over de chorizo. Laat kabeljauwschotel in 15 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden gaar worden.