Kabeljauw met tomaat, ui en kappertjes
IngrediŽnten voor 2 personen:
1 ui
1 teentje knoflook
4 eetlepels olijfolie
1 vleestomaat
10 blaadjes verse basilicum
300 gram kabeljauwfilet
75 milliliter witte droge wijn
1 eetlepel kappertjes
Knoflookolie
Zout en peper
Materialen:
Aluminiumfolie, ovenschaal

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Pel 1 ui en snijd deze in ringen. Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie. Was de tomaat en snijd deze in plakken. Hak de 10 blaadjes basilicum grof. Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de tomaat, basilicum en 300 gram kabeljauwfilet over de uienringen. Schenk de droge witte wijn en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1 eetlepel kappertjes, zout en peper. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof de vis in de oven circa. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in circa 10 minuten verder gaar.

Tip:
Serveren met aardappelpuree.