Gegrilde tilapiafilet op tomatensalade
IngrediŽnten voor 4 personen:
4 tilapiafilets
50 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook fijn geperst
Ĺ eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
3 eetlepels olijfolie
12 trostomaten (hele kleine)
1 zakje basilicum
Materialen:
Ovenschaal

Tijd:
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Wrijf de visfilets in met zout en peper en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Meng de pijnboompitten in een kom met de knoflook, de Italiaanse kruiden, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie. Strijk dit mengsel uit over de visfilets en schuif de ovenschaal de oven in. Laat de vis in 15 minuten licht kleuren en gaar worden. De visfilets hoeven niet te worden omgedraaid. Snijd intussen de tomaten in plakjes en leg ze op vier borden. Bestrooi de tomaten met zout en peper en druppel de rest van de olijfolie erover. Scheur de basilicumblaadjes en verdeel ze over de tomaten. Leg de visfilet op de tomaten.

Tip:
Serveer met aardappelpuree en salade.