Licht gebonden aspergesoep
IngrediŽnten voor 4 personen:
40 gram boter
50 gram bloem
6 asperges
1 gesnipperde sjalot
1 liter aspergebouillon
1 deciliter slagroom
4 eetlepels gerookte kipfilet
Ĺ bouillonblokje
Croutons
Zout en peper
Materialen:
Aspergeschiller, aspergepan, blender, zeef

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Snipper het sjalotje. Snijd de gerookte kipfilet in kleine stukjes. Snijd van de onderkant van de asperges een stukje van 2 centimeter. Schil de asperges. De schillen aan de kook brengen in water en 20 minuten laten trekken. De schillen eruit halen, zodat de aspergebouillon overblijft. Kook de asperges 10-15 minuten in ruim water gaar met zout en een theelepel suiker. Snijd 6 asperges in kleine stukjes. Smelt de boter en fruit het sjalotje daar in aan. Voeg de bloem toe en gaar deze al roerend op een laag vuur ongeveer twee minuten. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Blendeer de soep en schenk deze door een zeef. Breng de soep verder op smaak met een bouillonblokje, peper en de slagroom. Serveer de soep met croutons, gerookte kipfilet en stukjes asperges.