Runderbouillon
IngrediŽnten voor 4-6 personen:
300 gram soepvlees
Ĺ prei
2 wortels
6 takjes selderij
3 takjes peterselie
2 takjes tijm
1 laurierblad
1 eetlepel olijfolie
3 eetlepels bieslook
6 zwarte peperkorrels
Maggi
Zout en peper
Materialen:
Snelkookpan, schuimspaan, zeef

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Trektijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de wortel en prei in stukjes. Leg het vlees in de snelkookpan, voeg 1 theelepel zout toe en schenk er 1Ĺ liter koud water op. Breng het vocht op zacht vuur langzaam aan de kook. Schep als het vocht kookt, het grijze schuim dat boven komt drijven zorgvuldig met de schuimspaan van de bouillon. Voeg de groenten, de kruiden en de peperkorrels toe. Sluit de pan en breng hem onder druk. Reken voor het trekken van runderbouillon 45 minuten. Leg de zeef op een andere pan en schenk de bouillon erdoor, zodat je de bouillon over houdt. Naar eigen smaak zout, peper en maggi toevoegen.