Bouillon met cranberry's
IngrediŽnten voor 8 personen:
100 gram pekelvlees
1ĺ liter vleesbouillon (2-3 rundvleestabletten)
Ĺ kaneelstokje
1 kleine winterwortel
2 eetlepels peterselie
3 eetlepels cranberrycompote
Materialen:
Dunschiller, soeppan, zeef

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Breng de bouillon met het kaneelstokje aan de kook. Laat het kaneelstokje 10 minuten in de bouillon trekken. Zeef het stokje uit de bouillon. Schil intussen de wortel met een dunschiller en snijd de wortel in kleine blokjes. Breng de bouillon met de wortel aan de kook en laat dit zachtjes 3 minuten koken. Roer de cranberrycompote, de pekelvlees en de peterselie door de bouillon. Breng de bouillon op smaak met peper.