Pittige geroosterde paprika tomatensoep
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 grote ui
3 tenen knoflook
1 kleine rode peper
2 blikken tomatenblokjes met kruiden Š 400 gram
3 rode paprika's
500 milliliter groentebouillon
80 gram magere yoghurt
2 theelepels olijfolie
Koriander voor de garnering
Zout en peper
Materiaal:
Knoflookpers, bakpapier, staafmixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 10-20 minuten

Bereidingswijze:
Rooster de paprika's in een voorverwarmde oven op 200 graden ongeveer 10-20 minuten tot ze zwartgeblakerd zijn. Laat ze even iets afkoelen en verwijder de schil/zaadjes en hak de paprika in grove stukken. Snipper de ui fijn en hak de rode peper fijn en verwijder de zaadjes. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is. Voeg de uitgeperste knoflook en de rode peper toe en roerbak 1 minuut. Voeg de tomaat en paprika toe en roer door elkaar. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 minuten zachtjes koken of tot het mengsel licht is ingekookt. Pureer alles tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep gegarneerd met een schep magere yoghurt en gehakte koriander.

Tip:
De soep is zeer geschikt voor een tussengerecht.