Champignonsoep
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 ui
350 gram champignons
1 teentje knoflook
1 eetlepel cognac
1 Ĺ kippenbouillonblokje
1 eetlepel truffelolie
Boter
Tijm naar smaak toevoegen
Zout en peper
Materialen:
Soeppan, keukenpapier, champignonborstel, champignonsnijder

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten

Bereidingswijze:
Ui pellen en fijn snipperen. Champignons met champignonborstel schoonmaken en afdeppen met keukenpapier en in plakjes snijden. In pan boter verhitten. Ui circa 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Champignons en tijm toevoegen en circa 4 minuten bakken, regelmatig omscheppen. Cognac, bouillonblokjes en ĺ liter water toevoegen. Soep aan de kook brengen en circa 3 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout, peper en truffelolie.