Pittige tomatensoep met gember-peperroom
IngrediŽnten voor 4 personen:
3 eetlepels olie
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngehakt
3 theelepels chilipoeder
1 blikje tomatenpuree (70 gram)
2 blikken tomatenblokjes (400 gram)
750 milliliter tuinkruidenbouillon
125 milliliter slagroom
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel peper
2 eetlepels verse fijngehakte peterselie
Materialen:
Staafmixer, beslagkom, lepel, schaar

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
In een pan olie verhitten, ui en knoflook in 3 minuten zachtjes glazig fruiten. Chilipoeder en tomatenpuree 4 minuten meebakken. Tomatenstukjes en bouillon toevoegen, aan de kook brengen en de soep 20 minuten zachtjes laten koken. In een kom slagroom met gemberpoeder, peper en Ĺ theelepel zout halfstijf kloppen. Met staafmixer tomatenmengsel tot gladde soep pureren. Tomatensoep over vier soepkommen verdelen. Over de bolle kant van de lepel gemberroom in midden van de soep schenken. Wat peper erboven malen en peterselie erover strooien.

Tip:
De blikken tomatenblokjes kunnen vervangen worden door verse tomaten.
Een soepstengel met rauwe ham erbij serveren.