Spinazieschotel met ei en tomaat
IngrediŽnten voor 2 personen:
300 gram spinazie
350 gram aardappelschijfjes
3 eieren
1 ui
Olijfolie
Geraspte kaas
Oregano
Zout en peper
Materialen:
Kleine ovenschaal, eisnijder

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Oventijd: 30 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de eieren hard, pel en snijd ze in plakjes. Snipper de ui fijn. Verhit ondertussen de olie in een wokpan en fruit de gesnipperde ui. Voeg steeds een portie spinazie toe en laat al omscheppend slinken. Herhaal tot alle spinazie geslonken is en het vocht volledig verdampt is. Breng de spinazie op smaak met zout en peper. Vet de ovenschaal in. Leg een derde deel van de aardappelschijfjes in de ovenschaal. Bedek met de helft van de spinazie en de helft van de plakjes ei. Bestrooi met zout, peper en oregano naar smaak. Herhaal dit nogmaals met de aardappelschijfjes, spinazie, ei en kruiden. Eindig met de rest van de aardappelschijfjes. Verdeel de tomaten erover. Bestrooi het geheel met geraspte kaas. Bak de spinazieschotel in de oven in 25-30 minuten gaar.