Pasta met pesto van rucola
IngrediŽnten voor 4-6 personen:
400 gram pasta
100 gram rucolasla
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
50 gram geraspte Pecorino
6 eetlepels pijnboompitten
6 eetlepels olijfolie
4 tenen knoflook
Extra geraspte Parmezaanse kaas en Pecorino
Zout en peper
Materialen:
Keukenmachine, schaal, lepel, soeplepel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Doe de knoflook en pijnboompitten in een keukenmachine en maal ze heel fijn. Voeg rucolasla, Parmezaanse kaas, Pecorino, olie, zout en peper naar smaak toe. Meng alles een aantal seconden. Schraap daarna alles van de wand van de kom en meng alles nog enkele seconden totdat een gladde pasta ontstaat. Kook de spaghetti in een pan met kokend water en zout volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Doe de pesto in een grote schaal. Voeg er vlak voordat de pasta klaar is 1-2 soeplepels kookvocht van de pasta aan toe. Roer het mengsel goed. Giet de pasta af, doe hem in de schaal met de pesto en meng alles goed. Dien het gerecht meteen op en serveer er de extra Parmezaanse kaas en Pecorino bij.