Vruchtentaart
Ingrediënten voor 8 personen:
200 gram suiker
200 gram roomboter
250 gram cakemeel
50 milliliter melk
3 eieren
1 klein bakje aardbeien
1 klein bakje frambozen
1 klein bakje bosbessen
Aardbeienjam
Blaadjes munt ter garnering
Boter om springvorm in te vetten
Materialen:
Springvorm, lepel, mixer, mengkom, satéprikker

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 150 graden. Vet de springvorm in. Klopt de roomboter met de mixer in een mengkom zacht en romig. Voeg de suiker toe en meng het geheel tot een gladde massa. Mix er één voor één de eieren door en klop het geheel gedurende circa vijf minuten tot een glad beslag. Voeg het cakemeel en de melk in gedeelten toe en meng het tot een glad beslag. Doe het beslag in de springvorm en strijk met een lepel alles glad. Bak de cake in 60 minuten gaar en goudbruin. Prik met een satéprikker in het midden van cake. Wanneer de prikker er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar. Laat de cake afkoelen en smeer een laagje jam op de bovenkant van de cake. Was de vruchten en bedek de cake met vruchten. Garneer met blaadjes verse munt.