Kwarktaart
IngrediŽnten voor ongeveer 8-10 personen:
1 pak Kwarktaart naturel van Dr. Oetker
500 gram magere kwark
400 milliliter water
250 milliliter slagroom
50 gram boter
1 bakje verse aardbeien
Ĺ zakje amandelschaafsel
1 bus slagroom
Materiaal:
Springvorm 24 centimeter, beslagkom, mixer met garden, pan, lepel, maatbeker

Tijd:
Bereidingstijd: 25 minuten
Wachttijd: 1 nacht

Bereidingswijze taartbodem:
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt 50 gram boter in een pan. Neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje met kruimelbodemmix door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm minimaal 10 minuten in de koelkast.

Bereidingswijze taart:
Doe het water en de taartmix in een kom en klopt dit met de mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Voeg de kwark, de ongeklopte slagroom en een half bakje in stukken gesneden aardbeien toe. Klopt dit mengsel met de mixer op de hoogste stand ten minste 2 minuten tot een luchtige massa. Schenk het taartmengsel over de bodem en laat de taart een nachtje in de koelkast opstijven. Garneer de kwarktaart met halve aardbeien, amandelschaafsel en een toefje slagroom.