Appeltaart
IngrediŽnten:
1 pak mix voor appeltaart
150 gram roomboter minder vet
1 losgeklopt ei
1 kilo Goudreinet
4 milliliter Natrena vloeibaar
75 gram blauwe rozijnen
100 gram abrikozen
100 gram amandelschaafsel
Bloem
Kaneel
Paneermeel
Abrikozenjam met minder suiker
Materiaal:
Springvorm met doorsnede 24 centimeter, mixer met deeghaken, kwastje, beslagkom, bakpapier

Tijd:
Bereidingstijd: 60 minuten
Oventijd: 80 minuten

Bereidingswijze:
Wel de rozijnen en de abrikozen. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in met boter. Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix en 2/3 van het losgeklopte ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een samenhangend geheel. Bekleed 3/4 van het deeg de bodem en de rand van de springvorm. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in dunne partjes. Meng de suiker, de rozijnen, het amandelschaafsel en de abrikozen doorelkaar. Bestrooi wat paneermeel op het deeg van de bodem. Bedek de springvorm met een laag appelschijfjes. Bestrooi wat kaneel over de appels en daarna een beetje van het rozijnen/abrikozenmengsel. Dit herhaal je tot alle ingrediŽnten op zijn. De laatste laag bestaat uit het rozijnen/abrikozenmengsel. Vorm op een met bloem bestoven aanrecht/bakpapier van het resterende deeg dunne rolletjes en druk deze iets plat tot reepjes. Leg de reepjes kruiselings over het appel/abrikozenmengsel. Bestrijk de reepjes en de rand van de taart met ei. Bak de appeltaart in 60-80 minuten gaar en goudbruin. Bestrijk de appeltaart met een kwastje direct na het bakken met abrikozenjam. Laat de appeltaart een paar uur afkoelen voordat u de springvorm verwijdert. Zet de appeltaart daarna in de koelkast.

Tip:
Het beste is om de appeltaart een dag van te voren klaar te maken. Hierdoor geen problemen bij het snijden van de appeltaart.