Groenteschotel met pestosaus
IngrediŽnten voor 4 personen:
1 aubergine
1 courgette
3 tomaten
3 paprika's (rood, groen en geel)
500 gram aardappelschijfjes
2 uien
4 eetlepels olijfolie
500 milliliter gezeefde tomaten
Klein potje rode pesto
Italiaanse kruiden
Geraspte kaas
Zout en peper
Materiaal:
Ovenschaal, grote pan

Tijd:
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Was de groenten. Snijd de aubergine, courgette en de tomaten in plakken en de paprika's in stukjes. Pel de uien en snijd ze in plakjes. Verhit 1 eetlepel olie in een grote pan. Fruit de uien glazig aan en neem ze uit de pan. Verhit 2-3 eetlepels olie in het braadvet. Bak hiering de courgette en de aubergine op hoog vuur aan. Breng op smaak met zout en peper en neem ze uit de pan. Bak de aardappels in circa 2 minuten in het braadvet. Roer de pesto door de gezeefde tomaten en breng de saus op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met 1/3 van de pestosaus. Verdeel daarover de aardappels. Schenk hierover weer 1/3 van de pestosaus. Leg daarop de groenten en de uien en verdeel de resterende pestosaus erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de schotel gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.