Appelcrumble
IngrediŽnten voor 6 personen:
3 grote appels
3 handjes rozijnen
3 handjes amandelschaafsel
Kaneel
Witte basterdsuiker
Boter om in te vetten

IngrediŽnten voor de crumble:
100 gram bloem
75 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
Ĺ ei

Materialen:
Twee mengkommen, mixer, zes kleine ovenschaaltjes

Tijd:
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Oventijd: 45 minuten

Bereidingswijze:
Snijd de roomboter in kleine blokjes. Doe de gesneden roomboter, de suiker en de bloem in de mengkom en mix dit. Voeg na ongeveer een minuut het ei toe en mix alles tot een kruimelige structuur. Verwarm de oven op 200 graden voor. Schil en snijd de appels in kleine stukjes. Doe in een andere mengkom de ingrediŽnten voor de vulling. Kaneel en suiker naar eigen smaak toevoegen. Vet de ovenschaaltjes in. Doe de vulling in de schaaltjes en strooi de deegkruimels erover. Druk de deegkruimels voorzichtig aan. Zet de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de crumble in 45 minuten tot het deeg lichtbruin en krokant is. Dien de crumble warm op.

Tip:
Serveer met een bolletje ijs.