Mandje van karameldraden
IngrediŽnten:
Boter
Witte basterdsuiker
Materialen:
Juslepel, keukenlepel, steelpan met dikke bodem, ovenhandschoen

Tijd:
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:
Vet de bolle kant van de juslepel in met boter. Doe een klein beetje boter en een flinke laag suiker in de steelpan en schud even, zodat de suiker gelijk is verdeeld over de bodem. Zet de pan op middel hoog vuur en roer met de eveneens beboterde keukenlepel tot de suiker is gesmolten. Laat de vloeibare suiker bruin kleuren terwijl je de suiker roert, zodat het karamelliseren gelijkmatig verloopt. Pak een soeplepel bij de steel in de ene hand met ovenhandschoen vast, met de bolle kant naar boven. Schep met de andere hand met een gewone keukenlepel de vloeibare karamel uit de pan en laat deze in een dunne draad van de keukenlepel op de juslepel lopen. Doe dit boven een bord voor eventueel knoeien. Laat het mandje van karameldraden een beetje afkoelen en haal het met je vingers heel voorzichtig van de juslepel. Leg het mandje op een bord om verder hard te worden.

Tip:
Lekker bij een trifle met rood fruit.