Aardbeienkwarkcoupe
IngrediŽnten voor 4 personen:
250 gram aardbeien
125 milliliter slagroom
225 gram volle kwark
2 theelepels limoensap
2 eetlepels basterdsuiker
4 wafeltjes
Materialen:
IJscoupeglazen, spatel, mengkom, staafmixer, mixer

Tijd:
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Wachttijd: 60 minuten

Bereidingswijze:
De aardbeien wassen, droogdeppen en kroontjes verwijderen. Twee grote aardbeien achterhouden. De rest van de aardbeien met staafmixer fijn maken, maar niet te fijn. De slagroom met de mixer bijna stijf kloppen. De kwark, limoensap en suiker met mixer door elkaar kloppen tot een luchtige massa. Eerst de aardbeien en vervolgens de slagroom luchtig door kwark scheppen. Mengsel over vier ijscoupes verdelen en minimaal 1 uur in de koelkast zetten. De achtergehouden aardbeien in zeer dunnen plakjes snijden. De coupe garneren met plakjes aardbei en wafeltjes.

Tip:
De aardbeien kun je vervangen door andere vruchten.