Cheesecake standaard
IngrediŰnten voor 8 personen:
2 pakjes Philadelphia keuken naturel voor cheesecake (Ó 80 gram)
200 gram tarwebiscuits
75 gram roomboter
200 gram Griekse yoghurt (0% vet)
75 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 zakjes klopfix (Ó 8 gram)
3 deciliter slagroom
Boter om springvorm in te vetten
Verse blaadjes munt
Een bakje verse aardbeien of ander fruit
Materialen:
Keukenmachine, springvorm, lepel, mengkom, staafmixer, spatel

Tijd:
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Koeltijd: minimaal 120 minuten

Bereidingswijze:
Vet de springvorm met boter in. Verkruimel de biscuits met de boter in de keukenmachine. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm. Strijk het geheel glad met een lepel. Klop ondertussen de Philadelphia, yoghurt, basterdsuiker en vanillesuiker tot een smeu´ge massa. Maak de mixer goed schoon. Strooi de klopfix al kloppend door de slagroom en klop de slagroom goed stijf. Spatel de slagroom door het Philadelphia-mengsel. Schenk de vulling op de bodem en verdeel gelijkmatig. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Verdeel vlak voor het serveren het verse fruit op de taart. Garneer met een blaadje verse munt.

Tip:
Voeg aan het Philadelphia-mengsel verse vruchten of fijngehakte citroenschil toe.